Pages

samedi 3 août 2013

Irmik Helvasi

Irmik Helvasi en çok sevdigim tatlilardan birisi, hemde her yedigimde memleketimi hatirliyorum ^^.
 Konyada dügünlerde tatli olarak bunu verirler.
Bu tarifi de çam fistigi ile yaparsaniz tipki dügünlerdeki helva gibi oluyor !






Malzemeler:


500gr Irmik
250gr Tereyag veya Margarin
Yarim çay bardagi sivi yag
1 çay bardagi çam fistigi (ben badem koydum, ceviz, findik, fistik da olur)

Serbeti için:

5 su bardagi toz seker
5 su bardagi su

Hazirlanisi:





Seker'i su ile bir kasede eritin. Isitmadan karistirarak eritin.
Bir derin tavada sivi yag ile tereyagi eritin.

Fistiklari ekleyip kavurun.
Irmiki ekleyin, ve koyu kahverengi olasiya kadar kavurun.
Serbetin sekeri tam eridikten sonra, kisik ateste olan irmikin üzerine ekleyin ve karistirin.
çorba gibi olabilir, normal.
Kisik ateste üstü kapali pisirin.
Tam suyunu emdikten sonra 10-15 dakkika dinlenmesine birakin ve Servis yapin.
Servis yaparken üzerine hindistan cevizi ekliyebilirsiniz.

Afiyet Olsun =)


Not: 
Bu resimdeki gödügünüz gibi çok ince irmik kullandim, normal kalinlikta irmigim kalmamisti, ama o da güzel oldu Alhamdulillah =)

Püf Noktasi:

Bu irmik Helvanin avantaji, fazla kaldimi bozulmamasi için derin dondurucuya koyup, istediginiz zaman bir tavaya hafif tereyag koyup isteginize göre isitarak yiyebilirsiniz. En iyi tarafi isittiginizda yeni yapmi$ gibi taze oluyo 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire