Pages

samedi 3 août 2013

Patatesli Patlicanli Kiş


Kiş Fransizlarin çok ama çok çesitli yaptiklari bir yemek veya bir tartdir.
Oldukça basit ve birde çok lezzetlidir.
Içine ne isterseniz koyabilirsiniz, çocuklariniz bir sebze mi yemiyor minik minik kesin içine atin =) Hiç belli olmuyor.
Geçen yigenim bu Kiş den bir dilim yedi Allahumma Barik !
Annem ton baligini sevmez, içinde ton balik olan bir Kişi yedi annem hiç ton balik oldugunu farketmedi bile hehehe =)
Yani demek istedigim dünden tavuk mu kaldi atin içine, çocuklariniz esiniz bir sebze yemiyor atin içine oldukla lezzetli oluyor inanin bana =)
Hayal gücünüzü kullanin uydurun ve deneyin ;)
Ben bu tarifi uydurdum, buz dolabimda ne bulduysam koydum ve Oldukça lezzetli bir Kiş oldu  Alhamdulillah ;)





Malzemeler:

1 hazir tepsiye göre milföy veya tart hamuru (pâte brisé)

1 orta boy patlican
1 orta boy patates
1 sogan
2 uzun biber
2 çorba kasigi sivi yag
Istege göre: salam, sucuk
Tuz, karabiber, kimyon

Kasar peyniri

Sosu için:

2 paket krema (veya 2 su bardagi süt)
3 yumurta
1 çorba kasigi un
karabiber

Hazirlanisi:




Hamuru açip tart kalibiniza kagidi ile birlikte yerlestirin.
Kendiniz yaptiysaniz hamuru ince bir sekilde açip yagli kagit serilmis tepsiye koyun.
Bir çatal yardimi ile hamurun her tarafina delik yapin. ( Hamur sismemesi için)

Sogani biberler ile yemeklik kesilmis sekilde yagda kavurun.
Patatesleri minik sekilde kesin. Patlicanlari alali soyup onlari da minik sekilde kesin.
Sucuklari minik kesip onlari soganlara ekleyin, biraz kavurup patlican ve patatesleri ekleyin.
Baharatlarini da ekleyip bir kaç dakika pisirin.
Pistiginde ilimasi için bekleyin.

Sos karisiminin malzemelerini hepsini karistirip iyice çirpin.

Harci hamurun üzerine yayin, onun üzerine de sosu dökün.
Önceden isitilmis 180 derecelik firina koyun.
Kis biraz pismeye basladiginda üzerine kasari serpin.
Genellikte hamur yanlardan kizardimi pisti demektir.
Hamur pistimi çikarin.
Yagli kagittan tutup kisi tepsiden çikarin.
Bir elinizle kagidi bir elinizle kisi tutup, kagidi altindan çikarip ilimasini bekleyin. Ve servis edin.

Not: Hazir hamur bulamazsaniz iste size tarifi:

Tart Hamuru (Pâte brisé)  için:

250g un
125g tereyag
Bir tutam tuz
1 yumurta sarisi
Ve gerekirse toparlamak için biraz su

Eger tatli yapmak isterseniz 1 çorba kasigi seker ekleyebilirsiniz.

Hazirlanisi:

Unu tereyagi tuzu, iyice yogurun kum gibi olasiya kadar.
Arasini açip yumurta sarisini koyun ve yogurun. Gerekirse çok az su koyun.
Ele yapismayacak bir hamur olmasi lazim.
Iyice yogurduktan sonra istege göre 30 dakika folyoya sarip buzdolapta bekletebilirsiniz daha kolay açilmasi için. Havalar sicak ise Buzdolabinda dinlendirmenizi tavsiye ederim !
Hafif un serperek açip yaglanmis veya yagli kagit üzerine koyun.

Isterseniz bu hamuru çogaldip yuvarlak bir sekilde, yani tepsinize göre açin.
Yagli kagida sarin ve folyola sarin. Böylece hamurunuz hazirdir kullanmak için.
Isterseniz derin dondurucuda saklayabilirsiniz isterseniz buzdolabinda.
Derin dondurucuya koyarsaniz, kullanmadan önce buzundan iyice çözülmesini b
ekleyin ve ondan sonra açin.


Afiyet Olsun =)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire