Pages

vendredi 16 mai 2014

Salçasız Kısır




Malzemeler:

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 4 ince dal taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, Karabiber, Pul biber
  • Zeytin yağı
  • 2 limonun suyu

Hazırlanışı:

Bulgurun üzerine sıcak suyu döküp kabarması için kapatın.
Maydanozu, taze soğanı ince bir şekilde kesin.
Domatesleri küp şeklinde kesin.
Bulgur şiştiğinde biraz karıştırın.
İçine soğanı, maydanozu, domatesi ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin.
Zeytinyağı isteğe ğöre ayarlayın miktarını, yani fazla kuru olmaması lazım kısır.
Bütün malzemeleri iyice karıştırıp servis edin.

Afiyet şifa olsun Muhabbetiniz Bol Olsun : )

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire