Pages

lundi 14 avril 2014

M&M's li çikolatali Yumusak Kek


Bu kekin asil adi Moelleux au Chocolat Fransizcada, bu tarifin içine hiç kabartma tozu koyulmuyor (merak etmeyin unutkanlik olmadi =) ) Kabartma tozunun koyumamasi tarifin özelligi oluyor; çünkü kekin ortasi hafif pismemis olmasi, çok az hamurumsu olmasi normal olup özelligini olusturuyor.
Üzerine koydugumuz M&M's ler renk verip ayri özellik veriyor.


Yigenimin istegi üzere yaptigim bu keki ve kendisi yedikten sonra " Anneminkinden daha güzel olmus " demesi beni de ayri bir Mutlu Etti Bilemezsiniz :D

Benim M&M'sler nedense pisinsir çatladilar =D






Malzemeler:


  • 5 yumurta (ben 4 büyük kullandim)
  • 200 g bitter çikolata
  • 170 g seker
  • 70 g un
  • 1,5 çorba kasigi sekersiz kakao
  • 200 g tereyag
  • 1 tutam tuz
  • Yeterince M&M's (disi çikolatali içi fistikli bonibon)


Hazirlanisi:

Benmari usulü tereyagi ve çikolatayi eritin.
Yumurtanin sarisini beyazindan ayirin iki derin kaba.
Sarilara sekeri ekleyip köpüresiye kadar çirpin.
Erimis ve biraz ilimis çikolatayi ekleyin.
Unu ve kakaoyu ekleyip iyice karistirin.
Yumurtanin beyazlarina bir tutam tuz atip kar gibi kabarasiya kadar mixer ile çirpin.
Yumurta beyazlarini hafifçe karistirarak hamura ekleyin.
Önceden yaglanmis ve unlanmis bir kaliba dökün.
Üzerine hertarafini kaplayacak sekilde M&M's leri yerlestirin. Biraz bastirin.

Önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin.
Kek tam pismemesi lazim, ortasi hafif islak çiktimi bicak kontrolünde oldu demektir.
Ilidiktan sonra kesip servis edin =)


Afiyet Sifa Olsun Muhabbetiniz Sükrünüz Bol Olsun !

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire