Pages

lundi 28 janvier 2013

Karnibahar Köftesi





Malzemeler :

  • - 1 orta boy karnibahar
  • - 2 kibrit kutusu büyüklügünde rendelenmis kasar peyniri
  • - 1 su bardagi un
  • - 4 yumurta
  • - kizartmak için sivi yag
  • - tuz, karabiber

Hazirlanisi :

- Karnibaharlari çiçeklerini ayirdiktan ve yikadiktan sonra hafif tuzlu ve sirkeli suda haslanir.
  • - Sudan alinan karnibaharlar küçük sekilde kesilir.
  • - Içine rendelenmis kasar peyniri, un, karabiber, tuz ve yumurtalar eklenir .
  • - Iyice karistirilarak hamur haline getirilir.
  • - Tavada kizdirilmis yag üzerine kasik kasik dökülerek kizartilir. Sicak servis yapilir.
Not : Kasikla aldiginiz harci basiktirarak bir top haline getirip öyle koyun yaga ve üzerine biraz basin düz olsun diye, yoksa alip hemen koyarsaniz biraz dagilabiliyor.




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire