Pages

lundi 28 janvier 2013

Kayikta Körili hindi

Bu tarifi Annemle beraber kafadan uydurup yaptik. ^__^
Alhamdulillah çok güzel oldu, yiyenler çok begendiler ! Hindi krema ile çok güzel oluyor. Hindi olmazda tavuk gögsü ile de yapabilirsiniz.






Malzemeler:

10 tane kısa boylu kabak
1 kilo hindi göğsü
2 büyük soğan
1 dolmalık sarı biber
2 tatlı kaşığı köri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı curcuma (sarı rengini veren bir baharat)
2 yemek kaşığı koyu krema
Tuz, karabiber

Sos için:

1 paket sıvı krema
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı zerdeçal - curcuma


Hazırlanışı:

Kabakları ortadan kesip içini alın.
Tuzlu suda biraz haşlayın. Yaklaşık 3 dadika.
Haşlandıktan sonra süzüp bir tepsiye alın. Hindiyi makasla minik minik kesin. Tavada suyunu çekesiye kadar pişirin.
Yağını, doğranmış soğanını ve biberini ekleyin.
Biraz kavurduktan sonra kremasını ve baharatlarını ekleyin.
Biraz piştikten sonra altını kapatıp soğumaya alın.
Bir tatlı kaşığı ile kabakların ortasına hindi içiyle doldurun.
Sosu hazırlayıp, kabakların uzerine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 5 dakika pişirin.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire