Malum Bayat ekmekler artik çok gündemde, ve bence geç bile kaldik !
O kadar israf ediyoruz ki yazik gunah! Bir damla su bile bulamayan onca insanlar var; açliktan ölenler var, biz bir ekmegi bayatladi diye sert diye atar olduk! Yazik çok yazik !
Neden bereket, huzur kalmadi diye sasiriyor insanimiz... ne kadar israfda bulundugunu çok çabuk unutuyor malesef !
Ama halimize sukredelim, Türk milleti Alhamdulillah bayat ekmekler ile onca çesit çesit tarifler buluyor. Baska milletlere baktigimda bayat ekmekler ile fazla birseyler yapmiyorlar...
Israf konusunda çok konusabilirim ama konumuz bu degil malesef...
Küçüklügümde annem bizlere çok yapardi kahvaltiya. Bayat ekmekleri kesip yumurta ile kavururdu. Biz buna yumurtali ekmek diyoruz. Artik herkez degisik bir ad verir süphesiz ^^
Annem Türkïyedeyken yufka ekmekle çok yapardi (en çok Türkiyede yerdik yufkayi Fransada o zamanlar pek yapmazdik ^^)
Yaninda bir güzel demlenmis çay ile ne de güzel oluyor... çocuklugumu hatirliyorum bu yemegi her yedigimde ... <3
Malzemeler :
4 yumurta
2 çorba kasigi tereyag
bir büyük ekmek veya bir tabak dolusu
kesilmis bayat ekmek
Istege göre yufka ekmegi ile de
yapabilirsiniz veya ikisini karistirabilirsiniz
tuz
karabiber (istege göre)
Hazirlanisi :
Bayat ekmeklerinizi küp seklinde
kesin.
Genis bir tavanin içine tereyagi
eridip yumurtalari kirin tuzu karabiberi ekleyin.
Hafif pismeye basladiginda ekmekleri
ekleyin.
Sürekli karistirarak
ekmeklerin her yerine yumurta ve tereyagin girmesini saglayin ve Servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire