Pratik, ve güzel bir kurabiye Tarifi paylasmak istedim sizinle.
Elmali kurabiyenizi birde böyle deneyin ;)
Bu Kurabiyeyi tabiki her harç ile de yapabilirsiniz artik orasi size kalmis ;)
Malzemeler :
125g Tereyag
1 çay bardagi siviyag
1 çay bardagi yogurt veya süt
2 yumurta
1 su bardagi seker
5 su bardagi un
1 çar kasigi karbonat
1 paket vanilya
Iç malzemeleri :
5 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tarçin
1 çay bardagi kirilmis ceviz
yarim su bardagi su
Hazirlanisi :
Elmalari rendeleyip derin bir tencereye
alip seker su ile pisirin.
Elmalar suyunu çektimi altini kapatip
sogumaya birakin.
Soguduktan sonra cevizini ve tarçinini
ilave edip kenara koyun.
Hamur yapmak için ilk önce tereyagi
seker ile iyice karistirin.
Içine süt, yumurta ve siviyagi
ekleyip karistirin.
Daha sonra elenmis un, vanilyayi ve
karbonati ilave edip ele yapismayacak yumusak bir hamur yogurun.
Hamuru ister bir seferde ister 2 veya 3
parçaya bölün.
Biraz un serpip bezenizi yarim santim
kalinliginda açin.
Sogumus içten hertarafina sürün.
Alt tarafindan baslayip rulo yapin. Bir
çay bardagi genisliginde oldumu hamurunuzu kesin.
Kalan hamur ve içlerle aynisini yapin.
Bu rulolari yaklasik bir saat buzdolabinda veya yarim saat derin
dondurucuda bekletin.
Buzdolabindan çikardiktan sonra
rulonuzu alip bir parmak kalinliginda kesip, yagli kagit üzerine
aralikli dizin üstü gözükecek sekilde.
180 derecede kizarana kadar pisirin.
Kurabiyelerinizin üzerine sogudugunda
pudra sekeri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun ^^
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire