Pages

mercredi 19 juin 2013

Bisküvili Pasta

 Hem kolay hemde çok lezzetli bir pasta.
Ben kahveye fazla batirmamistim  bisküvileri, çok yumusak olur korkusuyla, ondan resimde biskuviler biraz beyaz durabilirler. ^^
Ama böyle yarisi kitirli da ayri bir lezzetli oldu bence ;)

Derin dondurucuda fazla bekletirseniz ayni dondurma gibi yiyebilirsiniz. 
Bu sicak havalarda çok güzel bir tatli olur !



 


 


Malzemeler :

2 paket pötibör bisküvi (yaklasik 60 tane bisküvi sizin kalibiniza göre)
bir kase su ile eritilmis granül kahve
250g siyah çukulata veya yarisi sütlü yarisi siyah çukulata yapabilirsiniz
250g tereyagi
100g seker
4 yumurta (sarisi ile beyazi ayirilacak)

Süslemek için sekersiz kakao

Hazirlanisi :




Ben mari usulünde çukulatayi tereyagi ile eritin.
Yumurta sarilarini seker ile çirpin. Içine erimis çukulatayi ekleyin ve karistirin.
Yumurtanin beyazlarini kar gibi mixerle çirpin.
Yavasça yumurtanin beyazini çukulata karisimina ekleyin.

Kahvenizi su ile eritin. Yaklasik bir çorba kasigi granül kahveyi bir buçuk sicak su ile eritin.
Bir kek kalibina (ister dörtken ister uzun) streç film yerlestirin, kenarlarindan biraz çiksin.
Bisküvilerinizi kahveye hafif batirarak kalibin hertarafina yerlestirin. Gerekirse bir biçak yardimi ile bisküviyi kesip bosluklari kapatin.
Üzerine biraz çukulata karisimindan ekleyin.
Bisküvileri kahveye batirip yanyana çukulata karisimin üzerine dizin, onun üzerine tekrar çukulata karisimindan dökün.
Bu islemi kalip dolasiya kadar devam edip, en sonu bisküviler ile bitirin.
Üzerini streç film ile kapatin.
Buzdolabinda yaklasik bir gece, derin dondurucuda en az 3 saat durduktan sonra çikartabilirsiniz.

Kaliptan ilk streç filmi çikartin. Servis tabaginizin üzerine ters dönderip çikartin.
Onun üzerindeki streç filmi yavasça çikartin.
Üzerine eleyerek hertarafini kaplayacak sekilde kakao serpin.
Dilimleyerek servis edin.





Not : bu çukulata karisimini ayri yapip kaselere koyup soguduktan sonra yanliz da yiyebilirsiniz.
Fransizca buna çukulatali köpük derler (Mousse au chocolat).
Siyah çukulata yerine beyaz, sütlü ile de degistirebilirsiniz. Ayri bir lezzet olur .
Isterseniz çukulata karisimina ceviz, findik ekleyebilirsiniz. Öylede çok lezzetli oluyor !

Afiyet Olsun =)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire