Pages

samedi 4 janvier 2014

Çikolatali Mus

Bazen en Kolay tatlilar en güzel olanlaridir ...





Malzemeler:

6 Yumurta
80 g seker
80 g tereyag
200 g bitter çikolata

Hazirlanisi:




Yumurtanin beyazini ve sarisini iki derin kaba ayirin.
Yumurtanin sarisina sekeri ekleyip köpürene kadar çirpin. ( bu kisim önemli sekerler eriyene kadar çirpmak lazim)
Çikolatayi tereyag ile ben mari usulü eritin. Ilidiktan sonra yumurta ve seker karisimina ekleyin.
Yumurtanin beyazlarini kar gibi köpürtün.
Bir spatula yardimi ile çukulata karisimina kar gibi çirpilmis yumurtanin beyazlarindan bir kaç seferde ekleyip yavasça karistirin.
Yumurta köpügü hiç kalmayacak sekilde yavasça karistirin.
Kaselere döküp, buzdolabinda en az 2 saat bekletin.
Servis etmeden önce 20 dakika önce çikartin.

Afiyet Olsun :)

Seyma'nin notu : Bu Mus'u keklerin arasina da kullanabilirsiniz garnitür olarak. Veya önceki verdigim bir tarifteki gibi pötibör ile kat kat koyum ayri bir tatli yapabilirsiniz.
Içine portakal kabugu rendesi, findik, ceviz kiriklari da ekleyebilirsiniz. Veya sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz.

2 commentaires:

  1. Cikolatali mus'u çok severiiiiiiim :) elllerine saglik canimmm :)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. sagol canim =) hem çok basit hemde çok lezzetli ^^

      Supprimer