Pages

mardi 12 novembre 2013

Gül Tatlisi



Malzemeleri:

2 çay bardagi irmik
2 çay bardagi yogurt
2 çay bardagi sivi yag
125g yumusak tereyag (yarim paket)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un
Badem

Serbeti için:

2,5 su bardagi seker
3 su bardagi su
Yarim limonun suyu

Hazirlanisi:



Bütün malzemeler ile yumusak bir hamur yogurun.
Hamuru iki büyük bezeye ayirin.
Yaklasik bir biçak sirti kalinliginda açin, fazla kalin olmamasi lazim.
Bir su bardagi ile veya bir çay bardagi ile yuvarlaklar kesin.
5 tane yuvarlak alip aralikli aşağıya inerek dizin. 
Bir biçak ile ortadan kesin.
Üste tarafa bir badem koyup inerek sarin.
Az aralikli bir tepsiye dizin.

Önceden isitilmis 180 derecelik firinda az kizarana kadar pisirin.
Serbeti hazirlayip kaynatin.

Tatliniza serbeti dökeceginizde, ya serbet sicak ve tatli soguk olacak veya tatli sicak serbet soguk olacak.

Tatli serbeti çekesiye kadar bekletin, gerekirse istege göre üst kismini çevirip serbeti çekmesini saglayin.
Ama bazi kisiler üst kismi serbet emmediginde seviyorlar. Artik size bagli kalmis :)
Afiyet Olsun :)

Not: resimde gördügünüz gibi, bazilari büyük bazilari küçük. Bunun nedeni, hamurun kalin veya ince olmasindan dolayi. küçük olanlari çay bardagi ile yapmistim.
Artik size kalmis büyük bir tatli isterseniz daha kalin ve su bardagi ile kesip.
Ama küçük tatlilar isterseniz, biraz ince ve çay bardagi veya su bardagi ile açin.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire