Pages

vendredi 29 mars 2013

Sebzeli Kek




Malzemeleri:

4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 havuç
1 patates
1 su bardağı beyaz peynir
1 tutam maydanoz
3 çorba kaşığı çekirdeksiz zeytin
1 su bardağı küp şeklinde kesilmiş salam
3 ince pırasa (yeşil tarafı) veya yeşil soğan
Aldığı kadar un
3 çorba kaşığı dolusu irmik
Tuz, karabiber, pul biber


Yapılışı:

Yumurtaları sıvılar ile iyice çırpın.
Havuçları, patatesleri rendeleyin. Salamı, peyniri, zeytinleri küp küp kesin.
Bütün malzemeleri karıştırın. Koyu ama akıcı bir hamur olması lazım. Lazımsa süt ekleyebilirsiniz, sıvı ise un ekleyin.
Yağlanmış ve unlanmış geniş bir kek kalıbına dökün.
170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Piştiğini bir iğne ile kontrol edin. Piştiğinde fırını söndürüp 30 dakika daha fırının içinde kalıp içini çekmesini sağlayın ondan sonra servis edebilirsiniz.


Afıyet Olsun =)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire