Pages

vendredi 29 mars 2013

Balkabak Çorbası




Malzemeleri:


1 kg balkabak
1 soğan
2 diş sarımsak
1 orta boy patates
1 havuç
1 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı krema
Tuz, karabiber, pul biber 



Yapılışı:


Soğanları doğradıktan sonra yağ ile kavurun.
Doğramış olduğunuz balkabakları, sarımsağı, patates, havucu ve unu da ekleyip birkaç dakika kavurun.
Sebzelerin üzerini çok az geçecek kadar sıcak su döküp baharatlarını da ekliyoruz.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler piştiğinde blenderdan geçirin. Koyuluğunu kontrol edip gerekirse sıcak su ekleyin.
Bir taşım daha kaynatıp servis edebilirsiniz.

İsterseniz benim gibi servis anında kremayı dökebilirsiniz veya piştiğinde tencerede döküp karıştırıp öyle servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun :)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire