Pages

lundi 10 juin 2013

Havuçlu Bezelyeli Pilav

Pilavi hergün yesem bikmam diyecek kadar çok severim ! ^^ 
Pirinçin her halini severim; hele su bezelye ile bulusu ... ayri bir tat !

 

Malzemeleri :

  • 1 havuç
  • 1 su bardagi haslanmis veya konserve bezelye
  • 2 su bardagi uzun pirinç
  • Yarim limonun suyu
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • 1 yemek kasigi sivi yag
  • Tuz ; tuzot (yaklasik 1 tatli kasigi)

Hazirlanisi :
  • Pirinci yikayip ve biraz suyun içinde birakin.
  • Havucu küp küp kesin. Tereyagi'da yaklasik 5 dakika kavurun.
  • Pirincin suyunu süzüp ekleyin, biraz daha kavurun.
  • 5 dakika daha kavurduktan sonra, limon suyunu, sekerini ve tuzunu ekleyin.
  • Kaynamis suyunu dökün, pirincine göre suyuna karar vereceksiniz.
  • Su pirinci biraz geçecek, orta ateste pisirin.
  • Suyunu çektiginde az islak oldugunda altini kapatin. Yarim saat dinlendirin ve servis edin.

Afiyet Olsun^^

2 commentaires:

  1. Pirincin her turlusunu bende cok severim. Fakat ben ne,limon nede seker kullanirim!

    Buda yeni bir icat mi? :)

    RépondreSupprimer
  2. ELHukmuLillah canim limon ve seker pirinçin beyaz kalmasina yardimci oluyor.
    Ben evelleri koymazdim sehriyeyi hafif fazla kavurdugumda pirinçler de kahverengi oluyordu, ama limonun ve sekerin sayesinde beyaz kaliyorlar. Hem çok hos bir tadi oluyor inan bana ! Sende mutlaka dene =)

    not: bu bana yazilan ilk Yorum onu da sen yazdin Allah razi olsun nasil sevindim bilemezsin !! hehe

    RépondreSupprimer