Pages

mardi 11 juin 2013

Rulo Poğaça

Bu Pogaça tarifi önceden de vermistim. Pamuk Pogaça tarifi olarak; hem kolay hemde yumusacik. Artik siz bu modeli istediginiz ve sevdiginiz bir pogaça tarifi ilede yapabilirsiniz.



Malzemeleri:
  • 3 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 4 çorba kaşığı şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 kare yaş maya 25 g  
  • Yaklaşık 1 kilo un
  • 1 yumurta 
  • Arasina eritilmis tereyag
  • Harç olarak ben beyaz peynir ve maydanoz koydum, siz istediginizi koyabilirsiniz


Hazirlanisi:


İlk önce sıvıları karıştırın: sütün iki su bardağını ısıtın ılık olması lazım. Karıştırma kabının içine mayayı ufalayıp, şekeri, yağı, ısıtılmamış sütü ve ısıtılmış sütü döküp karıştırın. Kabarmasını bekleyin.

Kabardıktan sonra unu eleyerek ekleyin. Tuzu una karıştırıp ekleyin.
Hamur tam kıvamını aldığında kulak memesi yumuşaklığında olacak ama elinize yapışması lazım, bundan sonra 4-5 dakika daha yoğurun .

Üzerini örtüp kabarmasını bekleyin. 

Hamuru dörde bölün. Ilk bezeyi büyükçe açin. Fazla kalın olmaması lazım, biraz ince olması lazım.
Üzerine eritilmiş tereyağı bir fırçayla hertarafına sürün.
Harcınızı bir ucuna uzunluğuna koyun.
Ucundan tutup ne çok sıkı nede çok gevşek sarın.
Hamurun yarısına kadar geldiğinizde bıçak ile kesin.
Rulonuzu alıp kalın ise bir parmak genişliğinde kesin eğer ince ise iki parmak genişliğinde kesin.
Ruloları alıp hamurun uç tarafını çevirip alt tarafına koyun harcı çıkmaması için ve üzerine basın yassılması için.
Yağlı kağıt üzerine aralıklı dizin.
1 saat kabardıktan sonra üzerine çırpılmış yumurtayı sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derecede alt üst hafif kızarasıya kadar pişirin.

Afiyet Olsun =)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire