Pages

lundi 11 février 2013

Üzümlü Cevizli Kek


Ne zamandan beri canim üzümlü kek çekiyordu, aslinda yapmak istedigim tariflerden biriydi. Hazir müsafir gelmisken degisiklik olsun diye bunu denedim. Annemin tavsiyesiyle ceviz ekledim ve gerçekten çok güzel oldu :)








Malzemeleri:
  • 4 yumurta 
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı kuru üzüm (sarısı olsun çünkü sıyahını kullanırsanız kekinizin rengi bozulur)
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya şekeri 
  • 2 buçuk su bardağı un 
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz 

Hazırlanışı:

Üzümleri yıkayıp, sıcak suda üzeri kapalı bekletin.
Yumurtanın sarısını şeker ile karıştırın, erimiş yağı, yoğurdu, vanilyayı ekleyin karıştırın.
Üzümün içine 1 çorba kaşığı un ekleyip ceviz ile karıştırın.
Unu kabartma tozu ile eleyerek ekleyin.
Üzüm karışımını da ekleyip karıştırın.
Hamur biraz koyu olması lazım, normal kek hamurundan daha koyu, merak etmeyin normaldır :)

Yumurtanın beyazlarını bir fiske tuz ile kabartın.
Karışıma yavaşça ekleyin, sakın çırpmayın !

Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün; kalıbın 2/4 kadar dolması lazım.
180 derecede pişirin.

Kontrol etmek için ilk önce parmağınız ile üzerine hafif bastırın, bir sünger gibi hemen kalkıyorsa pişti demektir, yavaş bir şekilde kalkıyorsa, bir kaç dakika daha durması lazım, çukur kalıyorsa pişmedi demektir.
En sonunda isterseniz bir kürdan veya iğne ile kekin ortasına batırıp, temiz çıkarsa piştiğinden kesin olabilirsiniz.
Biraz ılıdıktan sonra, üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun =)  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire