Içindekiler : Hizli kek,
muhallebi, reçel
Hizli Kek tarifi
Malzemeleri :
- 5 yumurta
- 125g seker
- 125g un
Hazirlanisi :
Yumurtalarin beyazini kar gibi çirpin,
sekeri ekleyin.
Yumurtanin sarisini ekleyip yavas yavas karistirin ve sonunda unu yavasça karistirin solmamasi için.
Büyük uzun dörtken tepsiye, yagli
kagit üzerine ince bir sekilde döküp düzleyin.
220, 230 derecede pisirin üzeri biraz
kizarasiya kadar.
Firindan çikardiktan sonra kagidin
kenarindan tutup bir bezin üzerine koyup üstünü ayni bez ile örtüp
sogumaya birakin.
Muhalebi tarifi :
- 500g süt
- 125g seker
- 3 yumurta sarisi
- 25g un
- 25g nisasta
- 1 paket vanilya sekeri
- Yeterince reçel ben dut reçeli kullandim
Hazirlanisi :
Sütü sekerin yarisiyla isitin.
Sütü sekerin yarisiyla isitin.
Süt isinirken, yumurtanin
sarisini,sekerleri, nisastayi unu iyice çirpin.
Içine isinan sütten ilave edip
sivilastirin.
Kaynamis sütün içine yumurta
karisimini ekleyin ve 2 dakika karistirarak muhallebiyi pisirin,
Pistikten sonra sogumaya birakin.
Rulo Kekin hazirlanisi :
Biraz su ile reçelin suyunu
(istediginiz reçeli alabilirsiniz) eritin.
Keki reçelin suyu ile islatin.
Üzerine muhallebiyi sürün.
Onun üzerine de reçeli meyveleriyle
(meyve parçaciklari varsa),
Rulo yapip sogumaya birakin.
Üzerini istediginiz gibi süsleyin,
ben burada krem santi ile süsledim üzerine çikolata parçaciklari
ekleyerek.
Dilimleyerek Servis edin.
Not: Bu tarif ile gördügünüz gibi iki küçük rulo elde ettim, tepsilerim küçük oldugu için. Isterseniz bikerede büyük tepsiye dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun =)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire