Pages

lundi 11 février 2013

Incir Üyütmesi


Bu tarifi teyzem vermisti bana. Çok kolay hemde hafif bir tatli. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim, serinletici bir tatli :) 
Ayni yogurt gibi oldu.

Bu tarifi kuru kaysilar ilede denemem lazim veya kuru üzüm ile, belki güzel olur  :)
Deneyenler var ise, nasil oldugunu söyleyebilirmisiniz ? ^^



Malzemeleri :

  • 8 tane incir kurusu
  • 1 litre yagli süt, ve 1 su bardagi süt
  • 4 çorba kasigi toz seker (istege göre)
  • 1 su bardagi dövülmüs ceviz
  • tarçin


Hazirlanisi :

Incirleri küçük kesip içine 1 su bardagi sütü ekleyip mixlerle yavasça ezin.
1 litre sütü isitin, içine mixerden geçmis inciri ekleyin ve sekeri ekeleyin.
Iyice karistirdiktan sonra, kaselere dökün.
Bir tepsiye kaseleri alin ve üzerine baska bir tepsiyle kapatin,üzerini de örtün 2 saat dinlendirin.
2 saat dinlendirdikten sonra buzdolaba koyun; en az 1 saat da buzdolabinda dursun.
Servis edeceginiz zaman üzerine dövülmüs cevizi, onun üzerine tarçin serpin.


Afiyet Olsun =)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire