Malzemeleri : Yaklasik 12 kisilik
bir tepsi için
Tepsinize göre etimek – biscotte
Serbeti için : 1,5 su bardagi
seker 2 su bardagi su
Benim tepsime göre tam oldu. Tepsiniz
küçük ise serbetiniz daha az olmasi lazim.
Muhallebisi :
1 Litre süt
6 yemek kasigi seker
1 paket vanilya
5 yemek kasigi un
1 yemek kasigi misir nisastasi
2 çorba kasigi irmik
Üzeri için :
2 paket sivi krema (20cl) soguk olmasi
lazim
4 çorba kasigi seker
Yeterince hindistan cevizi
Tepsinizin boyuna göre tüm frambuaz
veya frambuaz kiriklari
Hazirlanisi :
Ilk önce sivi kremanizi derin
dondurucuya koyun iyice sogumasi için.
Serbetinizi yapin suyu sekerle kaynatip
sogumaya birakin.
Etimekleri tepsinize dizeyin, fazla
bosluk kalmamasi lazim.
Muhallebinizi yapmaya baslayin. Tüm
malzemeleri soguk iken tencerenize alin. Tencerenin altini yakip
durmadan çirpin. Koyulasmaya basladimi bir tasim daha kaynatip hemen
etimeklerin üzerine yayin.
Düzlestirin. ( benim gibi fazla güzel
olmazsa sorun degil =) bu tarifin iyi yani olan bu tarafi hehe =)
Sonra sogumaya birakin.
Muhallebiniz sogudugunda krem santinizi
yapmaya baslayin.
Iyice sogumus olan kremanizi çirpmaya
baslayin.
Soguk olmasi çok önemli yoksa
kabarmaz.
Kabarmaya basladiginda tam bitti
demeden önce sekerini ilave edin.
Sekeri bastan koyarsaniz hiç kabarmaz
dikkat edin.
Kabarttiginiz krem santinizi sogumus
muhallebinin üzerine sürün.
Krem santinin üzerine bolca hindistan
cevizi serpin.
Onun üzerine de frambuazlarinizi
aralikli dizin.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra
dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun =)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire