Pages

dimanche 10 février 2013

Frambuazli Etimek Tatlisi










Malzemeleri : Yaklasik 12 kisilik bir tepsi için

Tepsinize göre etimek – biscotte

Serbeti için : 1,5 su bardagi seker 2 su bardagi su
Benim tepsime göre tam oldu. Tepsiniz küçük ise serbetiniz daha az olmasi lazim.

Muhallebisi :

1 Litre süt
6 yemek kasigi seker
1 paket vanilya
5 yemek kasigi un
1 yemek kasigi misir nisastasi
2 çorba kasigi irmik

Üzeri için :

2 paket sivi krema (20cl) soguk olmasi lazim
4 çorba kasigi seker
Yeterince hindistan cevizi
Tepsinizin boyuna göre tüm frambuaz veya frambuaz kiriklari

Hazirlanisi :
















































Ilk önce sivi kremanizi derin dondurucuya koyun iyice sogumasi için.
Serbetinizi yapin suyu sekerle kaynatip sogumaya birakin.
Etimekleri tepsinize dizeyin, fazla bosluk kalmamasi lazim.
Muhallebinizi yapmaya baslayin. Tüm malzemeleri soguk iken tencerenize alin. Tencerenin altini yakip durmadan çirpin. Koyulasmaya basladimi bir tasim daha kaynatip hemen etimeklerin üzerine yayin.
Düzlestirin. ( benim gibi fazla güzel olmazsa sorun degil =) bu tarifin iyi yani olan bu tarafi hehe =) Sonra sogumaya birakin.

Muhallebiniz sogudugunda krem santinizi yapmaya baslayin.
Iyice sogumus olan kremanizi çirpmaya baslayin.
Soguk olmasi çok önemli yoksa kabarmaz.
Kabarmaya basladiginda tam bitti demeden önce sekerini ilave edin.
Sekeri bastan koyarsaniz hiç kabarmaz dikkat edin.
Kabarttiginiz krem santinizi sogumus muhallebinin üzerine sürün.
Krem santinin üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
Onun üzerine de frambuazlarinizi aralikli dizin.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun =)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire