Çok kolay ve tadi da bir o kadar güzel olan bir tarif.
Aslinda bunu herkez bilir diye düsünüyorum. Ama bazen tarif aradiginizda ne yapsam dedigimizde o hep bildigimiz kolay tarifleri sürekli unuturuz :)
Onun için koydum belki bilmeyenler de olur diye.
Malzeme olarak en basiti olarak beyaz peynirlisini yaptim. ama bunu her malzeme ile yapabilirsiniz, patates, ispanak, patlican (minik kesip domatesli maydanozlu saçlali bir harçla) çok güzel oluyor, belki bir gün yapip paylasirim tarifini , kiymali...
Akliniza ne gelirse evinizde ne malzeme varsa :)
Biz yufkalari fazladan alip derin dondurucuda sakliyoruz. Aniden müsafir geldimi harci hazirlayasiya kadar yufkalar çözülüyor. Pratik oluyor evinizde ne malzeme varsa onunla börek yapabilirsiniz. Onun için size de tavsiye ediyorum ;)
Geçelim artik tarifimize :)
Malzemeleri :
- 3 yufka
- 2 yuvarlak böreklik (az yagli olan) beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
- 2 yumurta
- 2 su bardagi süt
- 2 çorba kasigi sivi yag
Hazirlanisi :
- Yumurtayi yag ve süt ile iyice
çirpin.
- Maydanozu ince dograyin ve
ezelediginiz peynire ekleyin ve karistirin.
- Yufkalari açin ve uzunlamasina üçe kesin.
- Benim yaptigim gibi küçük gül
olmasini istiyorsaniz, ortadan tekrar kesin 6 parça olmasi lazim
yufkanin büyüklügüne göre degisir. Büyük gül isterseniz parçani tumünü
alin.
- Yufkalarin üzerine firça yardimi
ile yumurtali sosdan biraz sürün.
(az sürerseniz kuru olur, çok
sürerseniz hamur gibi olur)
- Yaklasik 1 çorba kasigi harçtan alip yufka
parçasinin ortasina serpin.
- Yufkanin kenarlarini kapatin harçin
üzerine vegenis tarafindan baslayip yufkayi harcin üzerine dogru dolayin.
Yaptiginiz ruloyu, kendinin üzerine dolayin bir gül sekli olmasi için. Sonunda yuvarlak güle benzer resimdeki gibi bir böreginiz oluyor :)
- Yaglanmis tepsinin üzerine az
aralikli dizin.
- Yumurtali sosdan kaldiysa, güllerin
üzerlerine sürün, kalmadiysa yumurta sürün.
- Üzerleri kizarasiya kadar pisirin.
Afiyet Olsun =)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire