Pages

samedi 9 février 2013

Hazir Yufkali Gül Böregi

Çok kolay ve tadi da bir o kadar güzel olan bir tarif.
Aslinda bunu herkez bilir diye düsünüyorum. Ama bazen tarif aradiginizda ne yapsam dedigimizde o hep bildigimiz kolay tarifleri sürekli unuturuz :)
Onun için koydum belki bilmeyenler de olur diye.

Malzeme olarak en basiti olarak beyaz peynirlisini yaptim. ama bunu her malzeme ile yapabilirsiniz, patates, ispanak, patlican (minik kesip domatesli maydanozlu saçlali bir harçla) çok güzel oluyor, belki bir gün yapip paylasirim tarifini , kiymali... 
Akliniza ne gelirse evinizde ne malzeme varsa :)

Biz yufkalari fazladan alip derin dondurucuda sakliyoruz. Aniden müsafir geldimi harci hazirlayasiya kadar yufkalar çözülüyor. Pratik oluyor evinizde ne malzeme varsa onunla börek yapabilirsiniz. Onun için size de tavsiye ediyorum ;)

Geçelim artik tarifimize :)








Malzemeleri :

  • 3 yufka
  • 2 yuvarlak böreklik (az yagli olan) beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
Sosu için:
  • 2 yumurta
  • 2 su bardagi süt
  • 2 çorba kasigi sivi yag

Hazirlanisi :

- Yumurtayi yag ve süt ile iyice çirpin.
- Maydanozu ince dograyin ve ezelediginiz peynire ekleyin ve karistirin.
- Yufkalari açin ve uzunlamasina üçe kesin.
- Benim yaptigim gibi küçük gül olmasini istiyorsaniz, ortadan tekrar kesin 6 parça olmasi lazim yufkanin büyüklügüne göre degisir. Büyük gül isterseniz parçani tumünü alin. 

- Yufkalarin üzerine firça yardimi ile yumurtali sosdan biraz sürün.
(az sürerseniz kuru olur, çok sürerseniz hamur gibi olur)
- Yaklasik 1 çorba kasigi harçtan alip yufka parçasinin ortasina serpin.
- Yufkanin kenarlarini kapatin harçin üzerine vegenis tarafindan baslayip yufkayi harcin üzerine dogru dolayin.
Yaptiginiz ruloyu, kendinin üzerine dolayin bir gül sekli olmasi için. Sonunda yuvarlak güle benzer resimdeki gibi bir böreginiz oluyor :)

- Yaglanmis tepsinin üzerine az aralikli dizin.
- Yumurtali sosdan kaldiysa, güllerin üzerlerine sürün, kalmadiysa yumurta sürün.
- Üzerleri kizarasiya kadar pisirin.

Afiyet Olsun =)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire