Pages

vendredi 1 février 2013

Frambuazli Tiramisu

Bu tarif aslinda ablamin normal tiramisu tarifinin frambuazli yapmasi.
Bende sizinle paylasmak istedim bu tarifi.
Görselligi ve tadi çok güzel olan bu tatliyla sizleri birakiyorum :)




Malzemeleri :

- 2 paket sivi krema %30 20cl
- 1 yumurta
- 1,5 su bardagi toz seker ( krem $anti için)
- Kedi dili biskuvisi veya speculoos biskuvisi, palet breton biskuvisi de güzel oluyor
- 2 su bardagi frambuaz veya çilek suyu (sirop de fraise ou framboise mélangé à de l'eau)
- 1 paket mascarponne veya labne peyniri
Frambuaz kiriklari ve tüm frambuaz (donmus olarak satilanlar)

Süsü için :

Frambuaz; karamel sosu, kavrulmus file badem

Hazirlanisi :

- Derin bir kapda kremayi tam iyice olmadan çirpin ve sekeri ekleyin, ondan sonra labne peynirini (mascarponne) 1 kasik ekleyip çirpin ve bitesiye kadar devam edin. (hepsini bir parçada ilave ederseniz zor karisir)
- Yumurtayi ekleyin iyice karisasiya kadar çirpin derin dondurucuya koyun.

Bardaklarin dibine frambuaz kiriklarindan bir tatli kasigi kadar koyun.
Onun üzerine pasta torbasina koydugunuz kremanizdan bir kat koyun.
Kedi dili biskuvisini veya speculoos bir tarafini frambuaz suyuna batirip kremanin üzerine koyun.
Onun üzerine tekrar kremadan bir kat koyun.
Bir kat ayni sekilde biskuvi koyup, onun üzerine krema koyun.
Birkaç saat dinlendirin, tepsinin veya bardagin üzerine folyo sarip.
Servis edeceginiz zaman frambuaz kiriklarindan biraz serpin ve onun üzerine tüm frambuazdan bardaginizin genisligine göre 2 veya 3 tane koyun.
Onun üzerine bir file karamel sosu ve file badem serpin.
 
Eger büyük tepsiye yapacaksaniz kedi dillerini bi tarafini frambuaz suyuna batirip tepsiye hepsini yan yana dizin. Tepsiyi tüm kaplayasiya kadar.
- Krema karisimindan yarisini ekleyin ve derin dondurucuya tekrar koyun.
Ve ortasina frambuaz kiriklarini koyabilirsiniz. Ve devam edin yukaridaki yazdigim gibi.










 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire