Pages

mardi 29 janvier 2013

Sebzeli Pogaça

bu pogaça tarifini internetten bir siteden almistim. Malesef hangi site oldugunu unuttum. O abla bu pogaçalara minik pizza pogaça adini vermisti. Ben bir dilim salam ekleyip ismini sebzeli pogaça koydum. Cünkü içinde pek pizza harci olarak birsey bulamadigim için bu isim bence daha güzel uydu diye düsündüm.



Malzemeler :


  • 1 çay bardagi ilik su
  • 1 çay bardagi sivi yag
  • 1 çay bardagi yogurt
  • 2 yumurta
  • yarim paket yas maya (veya 1 çorba kasigi dolusu kuru maya)
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 3 yemek kasigi seker
  • Aldigi kadar un

Içine : peynir, maydanoz

Üzerine : 1 domates, 3 dilim salam, 2 biber (kirmizi, sari veya yesil)

1 yumurta biraz tuz biraz seker
Susam, çörek otu

Hazirlanisi :

Ilk önce sivilari karistirip ondan sonra unu ekleyip yumusak bir hamur yogurun.

[Not : Ele yapismasi normaldir, legene yapismiyacak sekilde yogurmaya devam edin 4-5 dakika kadar.]

Üzerini örtüp 30 dakika kabarmasini bekleyin.

Kabardiginda, elinize yag sürüp, (yapismamasi için) cevizden biraz büyük sekilde bezeleyin.

Elinize ve tezgaha biraz yag sürüp elinizle hafifçe açin.
Peynir karisimindan yaklasik 2 tatli kasigi kadar koyup kenarlarindan tutup kapatin. Hafifçe bezeler gibi toparlayin ve yaglanmis tepsiye aralikli dizin.
Domatesleri biberleri ve salami ince bir sekilde kesin.
Üzeri için yumurtayi biraz tuz ve biraz seker ile çirpin. Pogaçalarin üzerine sürün.
Biraz kabarmasini bekleyin.
Makas yardimi ile pogaçalarin üzerini kesin peyniri gözükmesi için.
Üzerine bir dilim domates, iki dilim salam (ince ise) ve 2 dilim biber koyun domatesin iki tarafina.
Üzerine susam veya çörek otu serpip 1 saat kabarmasini bekleyin.

Önceden isitilmis 180 derecelik firinda, alti hafif kizarana kadar ve üzeri normal kizarana kadar pisirin.

Afiyet Olsun :)
































Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire