Bu tarifi CahideJibek sitesinden almistim.
Annem bi dene bakalim güzel olur belki dedi. Denedim ve çoook güzel oldu alhamdulillah ! =)
Yiyenler ayni satin ekmek gibi dediler.
Malesef Fransada o Türkiyenin güzel pidelerinden bulamayiz ama yaptigimda ayni Ramazanda türk ekmekçilerin yaptigi pide gibi olmustu.
Ekmek yapmak bence ayri bir keyif !
Mutlaka denemeniz lazim bu Pide tarifini ! =)
Tarifi Cahidejibek sitesinden oldugu gibi kopyaliyorum :)
http://cahidejibek.com/2012/07/29/ev-yapimi-ramazan-pidesi/comment-page-1/#comment-66722
Annem bi dene bakalim güzel olur belki dedi. Denedim ve çoook güzel oldu alhamdulillah ! =)
Yiyenler ayni satin ekmek gibi dediler.
Malesef Fransada o Türkiyenin güzel pidelerinden bulamayiz ama yaptigimda ayni Ramazanda türk ekmekçilerin yaptigi pide gibi olmustu.
Ekmek yapmak bence ayri bir keyif !
Mutlaka denemeniz lazim bu Pide tarifini ! =)
Tarifi Cahidejibek sitesinden oldugu gibi kopyaliyorum :)
http://cahidejibek.com/2012/07/29/ev-yapimi-ramazan-pidesi/comment-page-1/#comment-66722
Pide hamuru malzemeleri
- 1.5 su bardağı süt (ılık olacak)
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un(silme olacak)(1 bardağı kepekli un olabilir)
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
- Seviyorsanız 1 çay kaşığı mahlep
- Üzerine sürmek için:
- 1 Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Bolca susam ve çörekotu
RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?
- Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamur kıvamına geldikten sonra 10 dakika daha yoğurmaya devam edin.
- Üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 20 dakika daha bekletin.
- Hamuru 2 veya 3 eşit parçaya bölün. Her parçayı unlu bir zemine
- alıp elinizi de unlayarak hamuru önce düzgün bir yuvarlak haline getirin.
- Sonra yapabiliyorsanız elinizle çekiştirerek, yapamıyorsanız merdane yardımıyla yuvarlak veya oval pide şeklinde 2cm. kalınlığında açın.
- Elinizi ıslatarak önce kenar kısımlara, sonra orta kısma bastırarak küçük kareli veya baklava dilimi gibi şekiller verin. Çok hafif bastırmayın ki, pişerken, şekiller kaybolmasın.
- Şekillendirdiğiniz hamuru unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta, su ve yoğurt karışımından sürüp, bolca susam ve çörekotu serpin. 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız pidelerin üzerine su serpiştirip pamuklu bir beze sarın. 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet şifa olsun.
NOT: Unlar markalara göre farklılık arz edebilir. Bu yüzden un miktarına çok fazla takılmayın. Hamurun kıvamı oldukça yumuşak olmalı ki, ekmek de yumuşak olsun.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire