Pages

mercredi 30 janvier 2013

Ramazan pidesi

Bu tarifi CahideJibek sitesinden almistim.

Annem bi dene bakalim güzel olur belki dedi. Denedim ve çoook güzel oldu alhamdulillah ! =)
Yiyenler ayni satin ekmek gibi dediler.

Malesef Fransada o Türkiyenin güzel pidelerinden bulamayiz ama yaptigimda ayni Ramazanda türk ekmekçilerin yaptigi pide gibi olmustu. 
Ekmek yapmak bence ayri bir keyif ! 

Mutlaka denemeniz lazim bu Pide tarifini ! =)

Tarifi Cahidejibek sitesinden oldugu gibi kopyaliyorum :) 

http://cahidejibek.com/2012/07/29/ev-yapimi-ramazan-pidesi/comment-page-1/#comment-66722







Pide hamuru malzemeleri 

  • 1.5 su bardağı süt (ılık olacak)
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un(silme olacak)(1 bardağı kepekli un olabilir)
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
  • Seviyorsanız 1 çay kaşığı mahlep
  • Üzerine sürmek için:
  • 1 Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Bolca susam ve çörekotu

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR? 





























  • Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamur kıvamına geldikten sonra 10 dakika daha yoğurmaya devam edin.
  • Üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 20 dakika daha bekletin.
  • Hamuru 2 veya 3 eşit parçaya bölün. Her parçayı unlu bir zemine 
  • alıp elinizi de unlayarak hamuru önce düzgün bir yuvarlak haline getirin.
  • Sonra yapabiliyorsanız elinizle çekiştirerek, yapamıyorsanız merdane yardımıyla yuvarlak veya oval pide şeklinde 2cm. kalınlığında açın.
  • Elinizi ıslatarak önce kenar kısımlara, sonra orta kısma bastırarak küçük kareli veya baklava dilimi gibi şekiller verin. Çok hafif bastırmayın ki, pişerken, şekiller kaybolmasın.
  • Şekillendirdiğiniz hamuru unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta, su ve yoğurt karışımından  sürüp, bolca susam ve çörekotu serpin. 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız pidelerin üzerine su serpiştirip pamuklu bir beze sarın. 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet şifa olsun.

NOT: Unlar markalara göre farklılık arz edebilir. Bu yüzden un miktarına çok fazla takılmayın. Hamurun kıvamı oldukça yumuşak olmalı ki, ekmek de yumuşak olsun.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire