Pages

lundi 11 février 2013

Pratik Mantı


Herkezin manti yapmaya zamani olmuyo. Ama bazen caniniz manti çekiyor ama manti açip yapmaya zamaniniz olmuyo. Iste bu tarif tam size göre ! =)
Çok pratik bir manti tarifi. Görselligi fazla benzemese bile tadi benziyor bence =)
Aslinda tembellerin mantisi da diyebiliriz hehe :D 






Malzemeleri:


  • 1 paket mantı makarna (fazla büyük olmaması lazım) 
  • 250-300 gr kıyma 
  • 2-3 diş sarımsak (rendelenmiş) 
  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • Pul biber, karabiber, tuz 
  • Yoğurt 
  • 1 demek aydanoz 
  • Domates salçası

Sos için: 

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • nane, pul biber 


Hazırlanışı:


İç harcını yoğurun ve makarnaların içini iyice doldurun.
Biraz taşarsa sorun değil.
Tuzlu suda haşlayın. Dikkat edin fazla haşlamayın. Ben biraz fazla haşladım, bazılarının eti çıktı.
Makarnaları süzdükten sonra isterseniz üzerine dökün, isterseniz yoğurdu makarnalarla karıştırın.
Tereyağı eridip salçayı kavurun ve pul biberini ekleyin. 
İsterseniz biraz su ekleyebilirsiniz sıvılaştırmak için.
Servis tabağına makarnalarınızı koyup uzerine salça sosunu gezdirip onun üzerine de biraz nane serpin.


Afiyet Olsun =)  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire