Pages

mardi 19 février 2013

Lahana Toplari




Malzemeleri :

750 gr kiyma
2 orta boy kuru sogan (yemeklik dogranmis)
2 dis sarimsak (düvülmüs)
1 demet maydonoz (kiyilmis)
1 konserve domates (dogranmis) veya 3 domates soyulup dogranmis
1 su bardagi pirinc
1/2 cay bardagi zeytinyag
tuz, kara biber, pul biber, nane
kekik, kimyon
1 orta boy sarmalik lahana

Sosu için :

2 - 2,5 su bardagi sicak su
1,5 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi sivi yag
1 tatli kasigi feslegen veya reyhan
tuz
Hazirlanisi :

Lahana yapraklari tek tek ayirip sert yerlerini kesip hafif tuzlu suda 5-7 dakika haslayin.
Yapraklarin yirtilmamsina özen gösterin. Haslanmis yapraklari soguk suda bekletin (birbirine yapismasini engeliyor).
Bir kaba kiyma, madanoz, sogan, pirinç, konserve domatesleri sosu ile birlikte, zeytinyag ve baharatlari alip iyice yogurun.
Kücük bir kasenin icine 2-3 lahana yapragi çapraz serin (yapragin büyüklügüne göre ayarlayin) , bol ic harcindan koyup yapraklari üstüne dogru katlayip kapatin. (dolmalarin yuvarlak sekil almasina özen gösterin)
Katlanmis tarafi altina gelerek derin bir borcama veya tespiye lahana dolmayi dizin.
Malzeme bitene kadar bu isleme devam edin. Ardindan sicak su, salca, tuz feslegen, ve sivi yag karistirip dolmalarin üzerine döküp yagli kagit örtüp önceden isitilmis firinda 170-180 derecede 50-60 dakika pisirin.
Arada acip bir kepce yaridimi ile suyundan dolmalarin üzerinde gezdirin ve tekrar kagidi kapatin.

Afiyet olsun :)


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire