Bayat Ekmekler Artik çöpe atilmasin ! Halen çogu insanlar bayat ekmeklerini çöpe atiyorlar ! Halbuki bilseler bu bayat ekmekle ne güzel yemekler yapabiliriz !
Rabbimin bize verdigine Sükretmezsek, israf edersek Bereketi kalirmi ?
Rabbim israftan korusun cümlemizi ! Amin
Cahide Jibek sitesinden aldigim bu tarifi paylasmak istiyorum sizinle. Öyle bir köfte ki o kadar kolay o kadar lezzetli ki denedigimde inanin ekmeklerim bayatlasada bu köfteden yapsam dedim :D
Sanki içinde et var gibi öyle lezzetliki siddetle size tavsiye ediyorum ! :D
CahideJibek sitesinden oldugu gibi kopyaliyorum.
Malzemeler
- 1 adet bayat somun ekmek
- 2 adet yumurta
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 10-12 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber,kırmızı pul biber,
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için
- 2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ ve toz kırmızıbiber
Kızartmak için: Zeytinyağı (Ben sivi yag kullandim)
Ekmek Mantısı Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmeği ufalayın veya robottan çekin.
- Karıştırma kabına alıp içine rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, 2 yumurtayı ve baharatları atıp malzemeler bütünleşene kadar yoğurun.
- Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çiğköfte sıkar gibi sıkın.
- Köfteleri kızgın yağa atıp, arkalı önlü kızartın. (Yoo hiç de yağlı olmuyor )
- Köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağını dökerek servis edin.
- Bununla yetinmeyip, başka katıklar arayanların Rabbim midelerinden büyük olan gözlerini doyursun. Amin
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire