Pages

dimanche 21 juillet 2013

Bulgurlu Köfte

Biz bu köfteleri her Topalak (tarifinden kopyaladim tarifi) pisirdigimizde Annem bize yapardi, ve çok lezzetli oluyordu. Ahh çocuklugum aklima geldi aniden...
 Geçenlerde yaptigimizda yorulmustum, çabuk bitsin diye aklima geldi ve anneme dedim " yaa hadi evelki gibi köfte yapalim ama bu sefer daha fazla yapalim, derin dondurucuya koyalim"  ve bir kaç poset yaptik ^^

Ondan geldi sizinle bu tarifi paylasmak. Ve gerçekten çok pratik oluyor, derin dondurucudan çikartiyorsunuz hemen pisirip hazir oluyor, ve lezzeti de ayri bir güzel ! Artik yanina ne eslik edecegi size kalmis ;)



Malzemeler:

1 kg kıyma 
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 rendelenmiş soğan 
3 diş rendelenmiş sarımsak 
5 yumurta 
5 yemek kaşığı yağsız kavrulmuş un 
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 tatlı kaşığı karabiber 
Tuz 

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri iyice yoğurun.
Hamur toparlandıysa bile 30 dakika veya daha fazla yoğurmanız lazım, çünkü hamur iyice özleşmesi lazım.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alip yuvarlayin, ondan sonra elinizle yassiltin .
Biraz sivi yag döktügünüz tavada arkali önlü pisirin.
Yagli kagit üzerine koyun ve Servis edin.
Ben yigenim için resimdeki gibi mayonez ve ketçap ile süslemistim =)
Salatanin veya kizarmalarin yaninda servis edebilirsiniz, veya üzerine sarimsakli yogurt ile de servis edebilirsiniz. Artik orasi sizin damak tadiniza kalmis birsey ;)

Not: Verdigim tarif baya oluyor isterseniz derin dondurucuya koyabilirsiniz ki tavisiye ederim, oldukça pratik oluyor.
Bir tepsiye dizeyip derin dondurucuya yerleştirin donması için.
Eğer fazla yaptıysanız iyice donmasını bekleyip, donduktan sonra kutulara veya derin dondurucu poşetlerine koyabilirsiniz.
Dondurduysaniz buzluktan çikardiginizda yarim saat oda sicakliginda durup ondan sonra pisirin.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire