Pages

mercredi 17 avril 2013

Tavuklu Pizza - Buaze - La boisé


Bu Pizzayi Pizzacilardan tatmistim. Belki bilmeyenler tavukla pizza mi olurmus diyebilirsiniz ^^  Evet oluyor. Fransada çok satiliyor. Bazilari uzerine patates de koyuyor.
Tarifini internetten aradim Alhamdulillah bulup hemen yaptim. Ve tadi supeer oluyor ! Mutlaka denemelisiniz !






Malzemeleri:

500g un
1 çorba kasigi kuru maya
2 çorba kasigi zeytinyagi
ilik su 
tuz

Harci:

2 çorba kasigi kaymak veya krema (crème fraîche épaisse) pizza basina, pizzanin boyutuna göre
kasar peyniri
2-3 Mozzarella
2 tavuk veya hindi gögsü
istege göre bir yesil biber ve bir sogan
1 çorba kasigi sivi yag

Peynir sos ( sauce gruyère) :

20cl krema ( bir küçük kutu)
2-3 avuç kasar peyniri
tuz, karabiber


Hazirlanisi:































Mayayi ilik su ile eritin. Yumusak ele yapismayacak bir hamur yogurun. 2-3 dakika daha yogurun ve yarim saat veya bir saat dinlendirin.
Hamur dinlenirken, tavuk gögsünü küp seklinde veya uzunlamasina ince dilimler seklinde kesin.
Tavada kavurun, suyunu salip çekesiye kadar. Suyunu çekti mi siviyagi ekleyip istege göre karabiber tuz ekleyebilirsiniz. Sogumaya birakin.

Soganida yemeklik veya uzunlamasina kesip biberi de ayni sekilde kesip hafif yagda kavurun sogumaya birakin.
Hamuru tepsinize göre açin. Bir parmaktan biraz ince bir sekilde acin, alti unlu olsun. Tepsinize de un serpin hertarafina.
Hamurunuzu tepsiye koyun. Üzerini çatalla hertarafina delik yapin (hamur bazi yerlerden sismemesi için) 
Üzerine kaymagi yayin her tarafina. Hafif tuzlayabilirsiniz. Tavugu hertarafa yayin, onun üzerine soganla biberi, kasari ve mozzarellayi (küp seklinde kesilmis).
Yarim saat dinlendirin.
Önceden isitilmis 180 derecelik firinda alti ve üstü kizarana kadar pisirin.
Pizzalar piserken peynir sosunu hazirlayin: kremayi bir küçük tavada kaynatin. Kaynamaya basladiginda 2-3 avuç kasar peyniri atin tuz ve karabiber ekleyip karistirip, kasarin erimesini bekleyin. Eridiginde altini kapatin.
Pisen pizzayi firindan kiçardiginizda, peynir sosundan hertarafina yayin.
Dilimleyip Sicak servis edin .

 Afiyet Olsun ! =)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire