Pages

vendredi 6 juin 2014

Patatesli Fesleğenli Muffin

Bu Tarifi yapacagimda bir arkadasim benden Patatesli Muffin istemisti, bende bildigim tuzlu kek uydurdum, sonra baharatlara sira geldiginde feslegeni gördüm, bi düsündüm Feslegen patatese çok yakisiyor, Allahim feslegeni koysam mi Koymasammi ? Sonra koydum =) Haydi bakalim Insaa Allah güzel olur diye...
Muffinler pistiginde o mutfagi, evi saran kokuyu size tarif edemem ! SubhaanAllah ancak Siddetle bu tarifi denemenizi önerebilirim. Tadi ..... Enfes gerçekten, Peynir, Patates ve Feslegen anca bu kadar birbirlerine yakisabilirlerdi ! =)
Içi yumusacik ve doyurucu bir kek. Ilik servis edildiginde daha lezzetli oluyor, yani börek gibi bir Muffin iste ;)



Malzemeleri:
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 3 yumurta
  • 1 parça beyaz az yağlı beyaz peynir
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber, kuru fesleğen (yaklaşık bir tatlı kaşığı)


Hazırlanışı:


Patates ve peynir hariç tüm malzemeleri karıştırın.
Kek hamuru gibi koyu ve akışkan olması lazım.
Patatesleri ve peyniri küp şeklinde kesin ve hamura ekleyip karıştırın.
Muffin kalıplarına döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarasıya kadar pişirin.

Buzdolabinda veya derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz, birkaç dakika firinda isitin ayni tazeligini elde edersiniz ;)

Afiyet, şifa olsun, Muhabbetiniz bol Olsun ! : )















Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire