Pages

lundi 28 janvier 2013

Besamelli Mantar

 Ben aslinda ilk baslarda mantari sevmezdim. Ondan sonra söyle dusundum: "Rabbim bunu yarattiysa elbette vardir bir bildigi, bunda da vardir bir sifa" diyerek yemeye basladim.
"gicir gicir " yapiyor diye pek sevmezdim :D Ama Alhamdulillah artik seviyorum  !







Malzemeler :

  • 1 buçuk kilo beyaz mantar
  • 1 büyük sogan
  • 250g dana kiyma
  • yarim limonun suyu
  • 3 tatli kasigi tuzot
  • rendelenmis kasar peyniri
  • 2 çorba kasigi sivi yag

Hazirlanisi :

Kiymayi kavurun, içine yagi ekleyip soganlari da kavurun.
Mantarlari yikadiktan sonra 4'e keserek soganin içine ilave edin, üzerine limon suyunu, tuzotu ekleyin.
Mantarlar suyunu birakip tekrar alasiya kadar pisirin.

Besamel için :

  • 25 cl sivi krema
  • 3 çorba kasigi tereyag
  • 5 çorba kasigi un
  • 2 su bardagi süt
  • tuz , karabiber, biraz koyu olmasi lazim

Hazirlanisi :

  • Yagi eridip unu kavurun.
  • Atesten alip sivi kremayi ekleyip yavasça çirpin. Ondan sonra sütü de ekleyip koyulasasiya kadar karistirip pisirin.
  • Pistikten sonra baharatlari ekleyip kapatin.

Mantarlari buyuk firin tepsisine dökün. Üzerine besamel sosunu da dökün, biraz karistirin.
Üzerine kasar peynirini de serptikten sonra firinda üstü kizarasiya kadar pisirin.

Afiyet olsun.

2 commentaires:

  1. Mantarin her turlusunu severim :))

    bende kahvaltida yaparim ama boyle degil. Sogan biber mantar domatez hepsini kucuk kucuk dogruyorum pisoriyom tavada. Pistikten sonra yumurta kasar peynir. Super oluyor lol

    RépondreSupprimer
  2. ELHukmuLillah: Bu daha çok yemek oluyor, kahvaltiya pek uymaz.

    Güzele benziyor insaa Allah denerim senin tarifini de kahvaltiya. Taze mantar ile mi yapiyorsun yoksa konserve mi ?

    RépondreSupprimer