Pages

vendredi 22 novembre 2013

Labneli Otlu Pogaça

Hashasli bir pogaça tarifinden aldigim bir tarifi kendime göre degistirdim ( her zamanki gibi )   =)
Ve bu labneli pogaça tarifini uydurdum Annemle :)
Beyaz peynir tenekesini açip dolapta bulmaya üsenince, labne peynirli denesem nolur diye bir yola çiktim.
Ve inanin bana çok ama çok güzel oldular Allaha Sükürler Olsun !
Yiyenler çok begendiler.
Hem pratik hemde çok lezzetli bir tarif.
Içine koydugum yumurtalar peyniri tutup hiç akmadi Alhamdulillah.
Egerki sizde akarsa yumurtasi az olmus demektir. Ama insaa Allah akmaz ve begenirsiniz :)





Malzemeler:

Hamuru:
  • 1 su bardagi ilik süt
  • 1 kare yas maya (42g)
  • 5 yemek kasigi sivi yag
  • 2 su bardagi ilik su
  • Aldigi kadar un
  • Tuz


Iç Harci:
  • 450g labne peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • 1 bag  taze yesil sogan
  • 3 avuç kasar rendesi
  • 1 demet dereotu
  • Yeterince sivi yag (krema gibi olmasi için)
  • 3 yumurta


Üzerine surmek için:
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kasigi pekmez



Hazirlanisi:

Hamurun malzemelerini karistirip, kulak memesi yumusakliginda yogurun.
Üzerini örtüp, 1 saat kabarmasini bekleyin.

Iç harcini hazirlayin: dereotu, yesil sogan ve maydanozu ince ince kiyin.
Derin bir kabin içine labne peyniri, yesillikleri ve yumurtayi iyice karistirin.
Siviyagi yavasça ekleyin, krema gibi sürülebilir bir sekilde olmasi lazim.



Hamuru dörde bölün. Her bezeyi unlu bir zeminde açin.
Bir parmak kalinliginda açin. Harçtan hamurun her tarafina sürün.
Sıkı bir rulo sarin.


Ruloyu alip biraz sündürün, uzamasi ve incelmesi için.
Bir biçakla, üçken seklinde kesin.
Aralikli yagli kagit serilmis bir tepsiye dizin.
Firini 180 derecede isitin.
Bir kasenin içine yumurtayi pekmez ile karistirip iyice çirpin.
Pogaçalar yarim saat kabardiktan sonra, yumurtasini sürün.
Kizarana kadar pisirin.

Afiyet Olsun :)


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire