Bu dolmayi çok seviyorum en çok da patlicanlari :) Nohut çaki koydugumuzda ayri bir tat veryor. Diyebilirsiniz dolmanin içinde nohut konulurmu hiç diye :D ama evet konuluyor ve ayri bir tat katiyor. Mutlaka denemelisiniz !
Malzemeleri:
10 adet biber 10 adet patlıcan kurusu
500g orta yağlı kıyma
1,5 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
2 büyük soğan (rendelenmiş)
3 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kuru dereotu veya yarım bağ taze
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maydanoz veya yarım bağ taze
1 çay bardağı haşlanmamış nohut çakı (ondan sonra haşla)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytin yağı
Üzerinin sosu:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Üzerini geçesiye kadar sıcak su.
Hazırlanışı:
Patlıcanları ve biberleri ayrı haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzüp soğuk suyla yıkayın.
Malzemeleri iyice yoğurup birberlerin ve patlıcanların içini doldurun, bir parmak boş bırakın.
Tencerenin içine yerleştirin.
Üzerine sosu ondan sonra sıcak suyu dökün.
Varsa sarma taşı koyun veya üzerine tabak koyun.
Kapağını kapatıp, kaynayasıya kadar hızlı ateşte pişirin.
Kaynadığında kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Ondan sonra biraz dinlendiğinde piştiğini kontrol edip servis edin.
Afiyet Olsun =)
10 adet biber 10 adet patlıcan kurusu
500g orta yağlı kıyma
1,5 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
2 büyük soğan (rendelenmiş)
3 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kuru dereotu veya yarım bağ taze
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maydanoz veya yarım bağ taze
1 çay bardağı haşlanmamış nohut çakı (ondan sonra haşla)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytin yağı
Üzerinin sosu:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Üzerini geçesiye kadar sıcak su.
Hazırlanışı:
Patlıcanları ve biberleri ayrı haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzüp soğuk suyla yıkayın.
Malzemeleri iyice yoğurup birberlerin ve patlıcanların içini doldurun, bir parmak boş bırakın.
Tencerenin içine yerleştirin.
Üzerine sosu ondan sonra sıcak suyu dökün.
Varsa sarma taşı koyun veya üzerine tabak koyun.
Kapağını kapatıp, kaynayasıya kadar hızlı ateşte pişirin.
Kaynadığında kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Ondan sonra biraz dinlendiğinde piştiğini kontrol edip servis edin.
Afiyet Olsun =)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire