Bu tarifi teyzem vermisti bana. Çok kolay hemde hafif bir tatli. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim, serinletici bir tatli :)
Ayni yogurt gibi oldu.
Bu tarifi kuru kaysilar ilede denemem lazim veya kuru üzüm ile, belki güzel olur :)
Deneyenler var ise, nasil oldugunu söyleyebilirmisiniz ? ^^
Malzemeleri :
- 8 tane incir kurusu
- 1 litre yagli süt, ve 1 su bardagi süt
- 4 çorba kasigi toz seker (istege göre)
- 1 su bardagi dövülmüs ceviz
- tarçin
Hazirlanisi :
Incirleri küçük kesip içine 1 su
bardagi sütü ekleyip mixlerle yavasça ezin.
1 litre sütü isitin, içine mixerden
geçmis inciri ekleyin ve sekeri ekeleyin.
Iyice karistirdiktan sonra, kaselere
dökün.
Bir tepsiye kaseleri alin ve üzerine
baska bir tepsiyle kapatin,üzerini de örtün 2 saat dinlendirin.
2 saat dinlendirdikten sonra buzdolaba
koyun; en az 1 saat da buzdolabinda dursun.
Servis edeceginiz zaman üzerine
dövülmüs cevizi, onun üzerine tarçin serpin.
Afiyet Olsun =)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire