Pages

lundi 28 janvier 2013

Armutlu Frambuazli kek

Bu tarifi ben kafadan uydurup elime ne geldiyse yaptim, Alhamdulillah güzel oldu.
Yumusacik bir kek oldu :)

 



Malzemeler :



yaklasik 8-10 kisilik



6 yumurta

6 konserve armut (armutun yarimi) yada 3 taze armut

1,5 su bardagi seker

2 paket vanilya sekeri

2 çorba kasigi un (armutlar için)

2 çorba kasigi erimis tereyag

2 paket kabartma tozu

1 paket sivi krema

3 su bardagi elenmis un

1 su bardagi findik veya badem unu (ben ikisini karistirdim)

1 kase dolusu frambuaz kirigi

1 tutam tuz

1 tatli kasigi tarçin



Hazirlanisi :



Firini 180 dereceye isitin.

Tereyagi eritip Pasta kalibiniza bir firça ile her tarafina sürüp unlayin.

Yumurtalari sekerler ile köpürtün.

Kalan tereyagini, kremayi, tarçini, tuzu ekleyip karistirin.

Unu, kabartma tozu ile eleyerek ekleyip, badem tozunu da ekleyin.

Armutlari küçüp küp seklinde kesip unla karistirip hamura ekleyin.

Yaglanmis ve unlanmis tepsiye dökün, düzleyin.

Frambuaz kiriklarini hamurun hertarafina serpin.

180 derecelik firinda üzeri kizarasiya kadar pisirin.



Afiyet Olsun =)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire